Sunday, 11 March 2012

My job !



hello semua .lama tak dengar khabar kan ,saya tak tahu nak update pasal apa .kalau saya update pun bukan korang sudi nak baca .tak apa saya tak kesah .saya buat blog pun sukasuki jee .tak minta untuk jadi blogger terkenal macan kak yuyu zulaikha tu .hahaak .hari saya nak buat post tentang saya masa tengah tunggu result keluar nih .actualy ,saya dah kerja dulu sebulan rasanya tapi sayang saya dah berhenti sebab yang saya sendiri tak tahu ..saya berhenti pun mengejutkan saya punya permanant .mana taknya saya mcg dia watlek je 'akak ,saya berhenti kerja' .bukan saya kejam tapi akak tu yang buat saya jdi kejam ,ialah cuba korang bayangkan saya nak berhenti kerja kene cari partime baru untuk dia .selagi tak jumpa tak boleh berhenti .kalaulah atuk saya sakit ke masuk hospital ke ?takan saya nak cari jugak partime baru ..fikirlah .sampai satu hari tu saya nangis sebab tak tahan dengar perangai akak tu .aku tahu la dia lebih tua .memang aku hormat dia ..tapi kesabaran stiap manusia ada had nya .kalau hari-hari kena macam tu siapa nak kan ?pagi hari yang saya mcg dia yang saya nak berhenti dia call saya 
dialog dia macam ni :

Aka:khello ,shakira kau nak berhenti ke ?
saya:yelahkan saya dah bagitahu akak dari bulan lepas .
akak :Cipap kau lah shakira 

talian diputuskan oleh akak tu .

aku masa mata dah berkaca dah .tak tahan sangat nak nangis tapi saya tahan jee ,takut mak tanya .
lepas seminggu berlalu barulah saya cerita dekat mak saya .saya minta mak saya jangan cakap dekat abah .takut nanti abah marah akak tu .abah saya kalau dah marah tak ingat dunia  .kadang-kadang dekat shopping complex pun dia penah marah orang,makan dekat restoran makanan sampai lambat marah .nama pun abah kan .biasalahh .
Sekarang saya dah tutup buku tentang kerja dekat Parkson 

Buku baru saya sekarang saya kerja dengan mak saya sendiri .lagi best 

sekarang kesah kerja di parkson saya dah lupa kan sekarang saya tolong mak saya berniaga nasi lemak .hari-hari saya tolong .kadang-kadang itu penatlah jugak tapi lepas je balik dari berniaga bantal lah yang saya cari .saya tak pernah malu kalau mak saya berniaga nasi lemak .kadang tu ada budak kelas macam perli-perli saya .tapi saya tak kesah asal pulak saya  nak malu mak saya mencari rezeki dengan halal .bukan mengemis kat orang pun .

ni lah tempat mak saya mencari rezeki :D


apa-apa pun saya happy sebab ada mak macam mak saya . iloveyoumom . 
wa ai ni ^.^


Tangan awak comellah ,kalau awak komen lagi lagi dan lagi comel

6 comments:

  1. maybe bukan senang nak dapat pekerja baru dalam masa terdekat . hehe sabar .

    wahhh kerja dengan mak . best 2 :)

    ReplyDelete
  2. biarkn jak akak tue..kalw farah yg kna apa dya ingt,dye yg trunkn rzeki..sukasuki jew nk suh2 owg..ingt dya yg kac branak awk kah?? ish3..manusia2!! farah pn skg keja dgn mak gk..keja jadi suri rmh mak spnuh msa!! hahaha..best!! xtnsion..yg pntg muka xchange!!

    ReplyDelete
  3. kekkeeeee lambatnya hang cito :P eh, rapat kau ek ngan aliff haikal?

    ReplyDelete
  4. Kerja dengan mak lagi best kan,hee..

    ReplyDelete
  5. @alif haikal : saya bersabar smpai terpaksa menangis .huhuu ..mmg best sangat2 :)

    faradiyana mutussin :memang saya biarkan jee .sampai saya nak menngis .now working with mother .better than at Parkson :)

    ReplyDelete
  6. @aliya atina :lambat sakit .sebab tak ada post nak buat :) weweweee.biasa2 jeee .kawan blog :)

    @leeyafiy:best sangat .otak tak yah nak fikir apa2 .freedomm :D

    ReplyDelete

Please put some massage to me :)